F_Viken_logo_negativ_cmyk

Fagskolen i Viken

To find more content and listen to free audio guides, download the Voice of Norway app.

apple-storegoogle-play

Their routes

Haugs Hotel

Historisk vandring på Geilo

Velkommen til Geilo! Her vil du finne ti forskjellige punkt om overnatting og severdigheter på Geilo, og den historikken som har satt sitt preg over fjellandsbyen som ligger mellom nasjonalparkene Hardangervidda og Hallingskarvet.

Geilo Badestrand

Ustedalsfjorden rundt

Kjære turgåer! Bli med oss på en fantastisk tur rundt den flotte og mystiske Ustedalsfjorden!

herøy kystmuseum

I fotsporene til kystfolket – Herøy kystmuseum

Velkommen til Herøy frilufts kystmuseum og Herøy gard i Herøy kommune. En sagoperle her i havgapet på ytre Sunnmøre. Du skal nå få bli med på en lærerik og spennende historievandring 1000 år tilbake i tid i vakre utendørs omgivelser. Kos deg!

Fevikkilen

Fevik rundt

Kjære gjester! Bli med meg på en historisk tur rundt den flotte Sørlandske perle Fevik! Denne turen skal ta deg gjennom spennende historiske momenter med tanke vandringen fra slutten av 1800-tallet inntil nåtiden. I de tidlige dager av Fevik. Lenge før det ble kjent som et populært turistdestinasjon, var det en annen type aktiviteter som dominerte her på Skagerrak. Nemlig båt produksjon og steinhoggeri industrien. Senere kom det utvikling av første sommer-oppholdssted med kurbad på kysten. Like før utbruddet av andre verdenskrig Strand Hotel Fevik åpnet dørene for første gang og sammen med Fevikruta etableringen førte dette til en reiseliv revolusjon for regionen.

Privat-Bilde

Vanse Kirke -En reise mellom tid og tro

Langs den idylliske sørlandskysten ligger en vakker hvit kirke, med en historie og dramatikk du ikke kunne forestilt deg at har eksistert i Norge. Kirken bærer på et usedvanlig rikt narrativ som binder sammen norrøn mytologi, overgangen til kristendommen og lokalsamfunnets utvikling gjennom tidene. Ta et skritt tilbake i tid og reflekter over kulturminnets rike historie og kulturarv, mens du lytter til åtte punkter som vil gi en dypere innsikt om det enestående kulturminnet. Velkommen til en spennende historiefortelling om Vanse Kirke -En reise mellom tid og tro.

bygdeborg

Austadmarka bygdeborg: Mellom myte og virkelighet

Austadmarka bygdeborg – Mellom myte og virkelighet Dette er en fantastisk tur som tar deg med på en reise mellom myte og virkelighet. Du vil følge de samme sporene som folkene som levde her mellom år 200 til år 500. Dette er trolig perioden da bygdeborgene i Norge ble brukt og bygd, selv om noen kilder mener at de ble brukt både tidligere og senere enn dette. Bli med på turen og opplev historien om Austadmarka bygdeborg. Du vil få se og kjenne på utfordringene med å komme inn, og leve deg inn i tankene om hvordan du kunne forsvare deg selv og din familie mot plyndrere og røvere som ikke viste noe nåde. Her gjaldt det å berge ditt liv, din familie og all din eiendom. Dette blir en spennende og krevende tur mellom myter og virkelighet. Varighet; Rundt 3.timer

Høyeste punktet på Tolga

Tolga en liten øy med mye historie

Velkommen til Tolga i Ryfylke! Her skal vi fortelle deg noen av historiene fra denne lille øya som starter med steinalderboplass etter siste istid. Naust så store hvor man kan få plass til skip på størrelse med Gokstadskipet. Kongelig blod og forhandlinger om giftemål mellom Norges prins og Skottlands prinsesse. Baroner som sitter ved konges bord. Adelskvinner som er sjørøver og kjemper kamp mot Hansaene, og overlever med å kle seg ut ,og flykter utkledd som en munk. Flykter fra Bergenhus og til Tolga. Dette er en spennende reise i tid! Dette kan du ikke gå glipp av! God opplevelse og tur!