Larvik kommune

Larvik kommune

Larvik kommune ønsker deg velkommen! Nyt audioguidene som vi har produsert for deg.

To find more content and listen to free audio guides, download the Voice of Norway app.

apple-storegoogle-play

Their routes

TYVERIENE I LARVIK SENTRUM

Tyveriene i Larvik sentrum

Er du klar for en spennende detektivløype med Tiril og Oliver fra Detektivbyrå nr. 2? Noen har vært på tyveriraid i Larvik Sentrum. Et tyveriraid betyr at noen har vært og stjålet ting i flere butikker, og nå er det din oppgave å finne ut hvem det var. Mysteriet løser du ved å følge kartet i appen, lytte til teksten ved hvert stoppested, og løse oppgavene underveis. Oppgaveark får du på denne lenken eller ved å stikke innom Ark Bokhandel. https://vi350.no/wp-content/uploads/2021/06/DB2-Rebuslop-Larvik-svarark.pdf

Republikken Langestrand

Republikken Langestrand

Bli med legendariske lokalpatriot og mangeårig lokalguide "Riddærn" på en digital lydreise der du lærer om Langestrand sin fantastiske historie. Den beste opplevelsen får du om du starter i krysset Nedre Fritzøegate og Kirkegata, og følger ruta på kartet derfra. God tur!

Kvinner i sentrum

Kvinner i sentrum

I denne løypa får du høre om kvinner som har hatt sine meningers mot og gjort en innsats for likestilling, stemmerett og folkeopplysning. Visste du for eksempel at Norges første kvinnelige redaktør og Norges første kvinnelig journalist hadde tilknytning til byen? Du får høre om dem her. Den beste opplevelsen av ruta får du ved å starte på Trudvang, altså punkt. nr. 1. God tur :-)

Torstrand forteller

Torstrand forteller

Velkommen til en vandring langs brygger og gater i bydelen Torstrand. Her vil du få høre historier om artige hendelser og fargerike personligheter, men også få kunnskap om industrihistorie og det mangfoldet av virksomheter som har utfoldet seg i landsbyen på elvesletta gjennom tidene. Den beste opplevelsen får du om du følger punktene i rekkefølge fra 1 - 12.

Hammerdalens Industrihistorie

Hammerdalens Industrihistorie

Turen vil ta deg gjennom et område som i løpet av de siste 25 år fullstendig har forandra karakter, fra et aktivt industriområde til et idyllisk område for kultur, kunnskapsnæringer og boliger.

Sjøfartshistorisk audioguide

Sjøfartshistorisk audioguide

Velkommen til en sjøfartshistorisk audioguide i strøket Skottebrygga og Tollerodden. Løypa er ikke lang, og varer ca. 45-60 minutter hvis du vil lytte deg gjennom deler av Larviks spennende og mangfoldige maritime historie.

20

In Thor Heyerdahl's footsteps

Thor Heyerdahl was born an raised in Larvik, and remained in close contact with his city of birth throughout his life. In this audioguided track, you may follow in his footsteps from his peculiar and beautiful childhood home at the top of Steinbakken via places that had significance for his early education and youth. We will also take you to some of the memorial monuments erected in his honour, and perhaps show you how the Larvik environment might have has inspired the young Thor to explore new horizons.

Larviks Æresborger_forside

På gjengrodde stier i Larvik med Ingvar Ambjørnsen

Bli med på helt unik podcast-reise der du kan få høre Larviks æresborger, Ingvar Ambjørnsen, fortelle om sin litteratur, rollekarakterer og sin oppvekst her i Larvik. Hvert stoppested består av to deler: En introtekst som du kan lese/lytte til på de enkelte stoppestedene. Ledsaget av bilder av aktuelle bygninger og steder. En talt tekst som delvis består av en dialog mellom Kjeld-Willy Hansen og Ingvar Ambjørnsen, delvis en monolog av Ingvar selv. Denne må lyttes til og finnes ikke transkribert som skreven tekst. Kjeld-Willy Hansen har forfattet den skrevne teksten. Bjørn Jakobsen og Kjeld-Willy Hansen har redigert samtalen med Ingvar Ambjørnsen, mens førstnevnte er ansvarlig for klipp og lyd. I den skrevne introteksten vises det tidvis til og siteres fra romanen Hvite niggere (1986) av Ingvar Ambjørnsen. Foto: Kjeld-Willy Hansen